Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för Tallinks nya

På luciadagen, den 13 december, ger sig Tallink Grupps nya fartyg MyStar ut på sin jungfrufärd från Tallinn till Helsingfors. MyStar är byggd på Rauma varv i Åbo och har sin hemmahamn i den estniska huvudstaden.

– Vi är otroligt glada över att äntligen få välkomna den nyaste medlemmen av vår flotta. Hennes ankomst markerar början på ny era för linjen Tallinn-HelsingforsVärlden har förändrats mycket sedan vi började bygga MyStar under våren 2020, och vi har upplevt fler hinder på vägen än någonsin förut. Men vi har klarat alla utmaningar och nu får vi äntligen välkomna alla våra kunder ombord, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Vi ser fram emot att utveckla vårt erbjudande med triangelresor mellan Stockholm, Tallinn och Helsingfors där man har en unik möjlighet att uppleva två av de vackraste huvudstäderna i vårt närområde under en och samma resa, säger Matts Gottfarb, försäljnings- och markndsdirektör på Tallink Silja AB.

MyStar är 212,4 meter lång och har en kapacitet på 2 800 passagerare. Fartygets fem 8-cylindriga maskiner kan köras på flytande naturgas (LNG) eller marint dieselbränsle. Toppfarten är 27 knop. Eftersom fartyget är avsett för shuttletrafiken över Finska viken är hytterna få – endast 46.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)