Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Återhämtning för hundraåring i Luleå

Luleå Lokaltrafik firar i år sitt hundraårsjubileum. Foto: Jennie Pettersson.

Resandet med det kommunägda bussföretaget Luleå Lokaltrafik, LLT är på väg att återhämta sig. Totalt gjordes 4,6 miljoner resor med LLT under 2022. Det kan jämföras med 3,4 miljoner resor under pandemiåret 2021. Biljettintäkterna landade på 63 miljoner kronor, vilket är en ökning med 37 procent jämfört med 2021 då de uppgick till 46 miljoner kronor.

– Det är otroligt glädjande att se att resandet ökar igen. Vi arbetar målmedvetet med att utveckla vår verksamhet för att ständigt bli bättre och skapa en god kollektivtrafik i Luleå. Betydelsefulla satsningar på utökade linjer har genomförts och en viktig del i återhämtningen var att inte genomföra någon prishöjning under 2022, säger Jonas Vinblad von Walter, vd för LLT.

– I år firar LLT 100 år och vi ska fortsätta att erbjuda våra resenärer en bra service. År 2030 ska LLT vara fossilfritt och 2040 ska vi vara helt utsläppsfria. För att lyckats med detta krävs en ny depå, nya bussar och omfattande omställningsinsatser tillsammans med vår ägare Luleå kommun och övriga samarbetspartners.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)