Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gasbussar från Scania till Spanien

Scania har sålt tretton biogasbussar till den spanska staden Pamplona. Foto: Scania.

Lokaltrafikföretaget i den spanska staden Pamplona, Moventis TCC Pamplona, har förvärvat tretton biogasbussar från Scania. Bussarna ska drivas med biogas som produceras av avfall i en lokal soptipp, senare också från avloppsvatten. Tankning sker vid bussdepån och det tar cirka fyra minuter att tanka en buss som sedan har en räckvidd på cirka 300 kilometer.

Satsningen på biogasbussar är ett första steg i Pamplonas arbete för att göra stadstrafiken fossilfri. I en nära framtid ska alla fordon som ägs av staden följa, antingen genom elektrifiering eller genom lokalt producerad biogas. Samtidigt som infrastrukturen för biogas har etablerats har elnätet i regionen byggts ut och en rad nya laddstationer för elfordon planeras.

Stadens mål är att samtliga fordon som staden äger ska vara fossilfria år 2030.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)