Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotländsk stororder på bussar från Iveco

GotlandsBuss´ order består bland annat av fyra 37-platsers IVECO Crossway LE 12 meters City. Bild: Iveco.

GotlandsBuss har lagt en order på 39 bussar från Iveco för sin skol- och linjetrafik på ön. I sommar tar Bivab med GotlandsBuss som underleverantör över kollektivtrafiken på Gotland. Samtliga bussar levereras av den svenska IVECO-leverantören Wetlandia och körs på biobränslen, där 16 av bussarna körs på HVO100 och 23 körs på biogas.

Totalt har GotlandsBuss beställt 66 bussar till sin trafik på ön, varav 39 från IVECO-återförsäljaren Wetlandia. Dessa bussar ska köra över hela Gotland och inkluderar skolbussar, intercitybussar, stadsbussar och bussar för beställningstrafik.

– Vi känner stort förtroende för Wetlandia och tycker att de hade ett bra engagemang för både produkten och vårt samarbete. Vi uppskattade deras starka vilja att göra något bra tillsammans vilket fick oss att känna oss trygga med att vi skulle få den service och de bussarna som vi behövde, säger Göran Hult, vd på GotlandsBuss.

– Vi var positivt överraskade av Iveco Crossway, hur stark motorn var och att komforten var bra. Vi gillade enkelheten i designen och kvalitetskänslan. Det var en mycket trivsam förarplats och under provkörningen förstod vi att det kommer att vara en buss som passar bra för vår linjetrafik.

GotlandsBuss´ order hos Iveco omfattar tre 29-platsers IVECO 70C Rapido, fyra 37-platsers IVECO Crossway LE 12 meters City, tretton 31-platsers IVECO 70C Feniks samt 19 49-platsers IVECO Crossway LE 13 meters Line.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)