Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskt rekord för elbussar

I december fanns det nästan 920 elbussar i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

2022 blev ett nytt rekordår för laddbara fordon i Sverige, rapporterar Power Circle som är en organisation för energibranschen med cirka 100 partnerföretag. Antalet elbussar i landet uppgick till närmare 920, men hela transportsektorn elektrifierades i rekordfart under det gångna året.

För drygt ett år sedan passerades milstolpen 300 000 laddbara fordon och när man nu summerar det gångna året har antalet ökat med 140 000 vilket innebär att totalt 450 000 laddbara fordon rullar på de svenska vägarna.

När det gäller bussarna upphandlas nu stadsbussar till stor del med eldrift och även elektrifieringen av regionbussar börjar ta fart, konstaterar Power Circle. Även antalet elbussar stod, sett till antal, för en rekordökning under 2022 med 254 nya bussar och den totala flottan med laddbara bussar uppgår nu till totalt 918.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)