Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Många nya busstillverkare på Busworld

Busworld i Bryssel är världens största bussmässa. Foto: Ulo Maasing.

Världens största bussmässa, Busworld i Bryssel, kommer att presentera en rad busstillverkare som tidigare inte har deltagit på mässan, rapporterar arrangörerna. I många fall handlar det om för de flesta helt okända namn. Många nya leverantörer till branschen kommer också att delta på mässan. Redan idag, sju månader innan mässan öppnar, har mer än 400 utställare bokat in sig på BusWorld som äger rum den 7 – 12 oktober.

I anslutning till mässan kommer också en stor, internationell konferens om emissionsfri busstrafik att hållas, European ZEB Conference. Arrangörerna räknar med 450 deltagare till konferensen. Inte bara frågor kring eldrivna bussar för kollektivtrafik, utan också eldrivna turistbussar kommer att tas upp på konferensen.

Bland de bussutställare som tidigare inte har deltagit på Busworld finns Ermisbus (Grekland), Gelushi (Egypten) Habas (Turkiet), Ikarus (Ungern), JBM (Indien), Rampini (Italien), Quantron (Tyskland), Skoda (Tjeckien) Steyr (Österrike), TAM (Slovenien) och VagBus (Rumänien).

I år är det 26:e gången som Busworld äger rum. Till skillnad mot förr om åren inleds mässan i år på en lördag och pågår sedan till torsdag.

Taggat som: ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)