Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk sightseeing för Stromma

Sightseeingföretaget Stromma elektrifierar sina sightseeingbåtar med start i Amsterdam. Foto: Stromma.

Sightseeingföretaget Stromma satsar i samarbete på att elektrifiera Strommas sightseeingbåtar. Först ut är Strommas kanalbåtar i Amsterdam som ska vara helt elektrifierade till år 2025. Stromma är verksamt i sex länder och på 19 destinationer, bland med syftet att annat Amsterdam, Berlin, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Stockholm.

Stromma har ingått ett partnerskap med Vattenfall elektrifiera Strommas båtflotta. Det första samarbetsprojektet blir elektrifiering av kanalbåtar i Amsterdam, där Vattenfall levererar batterisystemet för utsläppsfri drift av stadens kanalbåtar, vilket blir obligatorisk från 2025.

– Vårt koncept ”Power-as-a-Service” bygger på att vi äger, förvaltar och tar ansvar för drift och underhåll av elektrisk infrastruktur. Det medför att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Maria Lindberg, ansvarig för elektrifiering av tunga transporter vid Vattenfall Network Solutions.

Vattenfall levererar även fossilfri el till projektet med Stromma.

– Vi står inför en stor anpassning av vår verksamhet och partnerskapet är ett viktigt steg i vår fortsatta hållbarhetsarbete, säger Patric Sjöberg, vd och koncernchef för Stromma Group.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)