Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skolbussar från Region Stockholm till Ukraina

Ukraina får skolbussar från Region Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

En enig trafiknämnd i Region Stockholm väntas på tisdag besluta om att donera bussar till Ukraina. Därmed blir Region Stockholm först i Sverige om att stötta Ukraina med skolbussar, något som många andra länder har gjort i betydande omfattning.

Det beslut som trafiknämnden i Region Stockholm fattar på tisdag innebär att den påbörjade inventeringen av tillgängliga och lämpliga bussar ska ske skyndsamt, och att bussarna därefter överlämnas för transport till Ukraina inom ramen för EU-kommissionens initiativ.

Trafikförvaltningen (SL) ges även i uppdrag att återrapportera löpande om projektets utveckling.

Det finns ett stort behov av skolbussar i Ukraina eftersom omkring 3 000 utbildningsanstalter i landet har skadats eller förstörts sedan Ryssland inledde sitt angrepp. Det gör att elever måste transporteras långa sträckor till de skolor som alltjämt är i bruk.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)