Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Unga bussdesigners prisades kungligt

Kungaparet fanns på plats när den av en skolklass specialdesignade bussen i veckan visades upp i Nyköping. Foto: Nobina.

Det blev kunglig glans när en buss, designad av en skolklass i Nyköping i veckan visades för första gången. Vinnarna i årets bussdesigntävling i Nyköping fick nämligen vid premiärvisningen sällskap av kungaparet. Massor av andra människor fanns också på plats när den färgglada Nobinabussen körde in på torget i Nyköping.

Att få designa en egen buss är ett sätt att få barn och ungdomar att vilja ta bussen samt att få sin röst hörd och synas i det offentliga rummet. Tävlingen sker i samarbete mellan Nyköpings kommun, Region Sörmland och Nobina.

Den färgglada bussen ska rulla i stadstrafiken i Nyköping under året. Foto: Nobina.

Sedan flera år tillbaka arrangeras en bussdesigntävling för elever i årskurs 4-6 i Nyköpings kommun. Både kommunala skolor och friskolor är välkomna att delta.

Temat för tävlingen den här gången var: Tillsammans, Gemenskap, Glädje, För alla, gammal som ung.

Den här gången skickades 52 bidrag från femton skolor in. Sedan utsågs vinnaren av en jury med representanter för Nobina, regionen och kommunen. Vinnare blev klass 4 på Fokusskolan i Nyköping. Förutom juryn fick också Nyköpingsbussarna rösta på de olika bidragen, dels via webben, dels i stadshusets foajé där modeller av de olika bussarna fanns utställda. 3617 personer deltog i omröstningen.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)