Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stoppar buss från BYD: ”Giftiga kemikalier”

Stoppad buss. Bild: Hino.

Den japanska fordonstillverkaren Hino har stoppat sina planer på att marknadsföra eldrivna midibussar från kinesiska BYD, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Hino var för några årtionden sedan välkänd på den svenska marknaden med sina midibussar. Hino hade planerat att sälja midibussen Poncho Z EV som, tillverkas av BYD men har nu skrotat planerna.

Anledningen till stoppet är enligt Reuters att bussarna innehåller ett ämne, hexavalent krom, som kan vara cancerframkallande. Ämnet är förbjudet enligt de riktlinjer som gäller i japansk fordonsindustri, även om det inte är förbjudet att använda i Japan.

Ursprungligen hade Hino tänkt lansera midibussen förra året. Lanseringen sköts sedan upp till i vår, men har nu helt stoppats.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)