Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxibokning med digitalt ID

Foto: Cabonline.

Nu går det att boka taxi i sin mobila id-app. Taxijätten Cabonline och Freja, Sveriges näst mest använda mobila e-legitimation, har inlett ett samarbete som gör det möjligt för Frejas användare att boka taxi från Cabonline i Frejas app. Där får kunden tillgång till 4 600 taxibilar i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Freja är en digital plånbok som bland annat innehåller en statligt godkänd e-legitimation, ett mobilt ID-kort och funktioner för att nå ett stort antal tjänster på ett säkert sätt direkt via appen.

Cabonline har 4 600 taxibilar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Inom Cabonline finns varumärken som TOPCAB, TaxiKurir, Sverigetaxi, Norgestaxi, Kovanen och Taxi 4×27.

– Vår vision med Freja är att skapa en digital plånbok där du kan komma åt alla tänkbara tjänster du behöver med en och samma app, från att hantera myndighetskontakter till att hämta ut paket eller boka ett vårdmöte. Nu lägger vi till ytterligare en pusselbit med Cabonline, säger Johan Henrikson, vd Freja eID Group.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)