Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Färdtjänstregler ses över

Trafikanalys: Ibland tolkas lagen om färdtjänst alltför snävt. Foto: Wikimedia Commons.

Myndigheten Trafikanalys ska till slutet av månaden komma med en rapport som kan leda till att lagen om färdtjänst kan komma att ändras. Bakgrunden är att tusentals personer kan ha nekats färdtjänst därför att den nuvarande lagen är svårtolkad.

– Man ser i vissa fall en alltför snäv tolkning som inte följer intentionerna med lagen, säger Tom Petersen på Trafikanalys till Smålandsposten.

Det var i fjol som den förra regeringen gav Trafikanalys i uppdrag att undersöka om det finns ett behov av att förtydliga vilka kriterier som ska gälla vid prövningen av rätt till färdtjänst. Bakgrunden är att det i media har uppmärksammats att personer som tidigare hade rätt till färdtjänst senare har nekats detta. Främst handlar det om personer med synnedsättning.

Trafikanalys ska redovisa sitt uppdrag till regeringen den 31 mars. Samma dag ska myndigheten presentera sina analyser och förslag under ett webbinarium som du kan anmäla dig till genom att klicka här.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)