Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig ökning för Daimler Buses

Daimler Buses gav Setra turistbussar en rejäl uppgradering under 2022. Foto: Ulo Maasing.

Daimler Buses, där Setra och Mercedes-Benz bussar ingår, ökade sin försäljning kraftigt under 2022 jämfört med året innan som var svårt tyngt av pandemin. Men bussverksamheten inom Daimler Truck fortsatte att visa ett svagt resultat. Det framgår av Daimler Trucks bokslut som presenterades på fredagen.

Företaget konstaterar att turistbussmarknaden återhämtade sig långsamt under förra året från en mycket låg nivå. För stads- och regionbussar minskade försäljningen något på grund av de globala störningarna i leveranskedjorna.

Daimler Buses sålde i fjol 24 041 enheter, en ökning med 28 procent från 18 736 enheter år 2021. Omsättningen ökade samtidigt med 15 procent, från 3 211 miljoner euro till 3 689 miljoner euro, cirka 42 miljarder kronor. Det justerade rörelseresultatet förbättrades från ett minus på 77 miljoner euro år 2021 till ett plus på 14 miljoner euro (160 miljoner kronor) i fjol.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)