Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny ordförande i KollA

Mikael Olsson, ny ordförande i Kollektivtrafikens Avtalskommitté.

Kollektivtrafikens Avtalskommitté, KollA skiftar ordförande den 23 maj. Då tar Mikael Olsson över ordförandeposten efter Ewa Rosén som går i pension. Under våren kommer Mikael OLsson att gå parallellt med henne för att sätta sig in i uppdraget.

– Jag tror starkt på samverkan för att utveckla kollektivtrafiken på ett hållbart sätt. Då är det viktigt att vi tillsammans tar ett stort ansvar och är med och utvecklar avtalsprocessen. Därför är KollA viktigt. Det är där vi skapar förutsättningarna för större affärsmässighet i branschen från båda sidor, kommenterar Mikael OLsson.

Han har arbetat inom kollektivtrafiken mer än 40 år. Mikael Olsson började som bussförare för att sedan går över till olika ledarroller hos dåvarande GDG/Swebus.

Efter drygt 18 år började han hos Västtrafik där han bland annat har varit trafikchef och även suttit ledningsgruppen i närmare 20 år. Genom åren har han varit engagerad i upphandlingar av samtliga trafikslag och har även arbetat med att utveckla partnerskapet mellan Västtrafik och trafikföretagen.

Idag arbetar han även på IUS innovation AB som intern och extern strategisk konsultrådgivare och operativt stöd för kollektivtrafikprojekt.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Grattis Mikael, du kommer att göra god nytta med din erfarenhet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)