Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya färger kollar i väst

Västtrafik byter under våren ut biljettkontrollanternas uniformer. Foto: Jesper Wiberg.

Västtrafiks biljettkontrollanter ska få nya uniformer i samband med att ett nytt företag tar över kontrollerna på bussar och tåg den första maj. ”Den nya uniformen ska inge trygghet och förtroende”, framhåller Västtrafik. Redan den här månaden kommer de nya uniformerna att synas i kollektivtrafiken i Västra Götaland när fem nya kontrollanter inleder sin utbildning.

– Vi kommer att fortsätta jobba med en biljettkontroll där service och gott bemötande är i fokus. Det nya avtalet med QSG är efterlängtat och ger oss rätt förutsättningar att minska fuskåkningen, säger Leif Gjulem, verksamhetschef och ansvarig för biljettkontrollen.

Västtrafik kommer att arbeta med nya metoder i biljettkontrollerna,  exempelvis mer datadrivet för att biljettkontrollanterna ska kunna vara där de behövs som mest. Den nya personalen från QSG kommer också börja jobba med ett nytt sätt att utfärda tilläggsavgifter med hjälp av en liten digital skrivare i stället för handskrivna lappar.

”Syftet är att biljettkontrollanterna fortsatt ska vara synliga och representativa för biljettkontrollverksamheten. Uniformen ska också harmonisera med biljettkontrollens bemötande som präglas av medmänsklighet, tydlighet, trygghet och serviceanda”, framhåller Västtrafik.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)