Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt expressbussföretag i Danmark

Den 30 mars debuterar Fleet, ett nytt stort expressbussföretag i Danmark. Foto: Vikingbus.

Danmark får den 30 mars ett nytt expressbussföretag som ska konkurrera med de andra två stora, Kombardo Expressen och FlixBus. Det nya expressbussbolaget ägs av Vikingbus och får namnet Fleet. Fleet kommer att ha daglig trafik mellan de största städerna i Danmark och erbjuder från början mer än 160 avgångar i veckan, fördelat på 19 städer. Enligt företaget kommer man att fortlöpande utöka trafiken.

Fleet betonar att man satsar mycket på flexibla lösningar för resenärerna.

– Så länge kunden bokar sin biljett 24 timmar innan avresa är de säkrade en plats. Vi kommer med andra ord att ge våra kunder något av det de efterfrågar mest, nämligen friheten att vara spontan och boka en biljett till ett konkurrenskraftigt pris och i sista minuten, säger Thomas Wandahl, vd för Vikingbus.

Dagens Vikingbus bildades 2020 genom en fusion av fyra danska bussföretag. Huvudägare är det danska investmentbolaget Polaris som tidigare var huvudägare till Danmarks största färjerederi, Molslinjen. Det innehavet har dock Polaris avyttrat. Idag ingår femton danska turistbussföretag i Vikingbus.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)