Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder på Mercedes-Benz elbussar

Ett av lokaltrafikföretagen i Hamburg, VHH, har beställt 95 elbussar från Mercedes-Benz med en option på ytterligare 155 elbussar. Foto: Daimler Truck.

Efter en ny stororder har Daimler Buses lite på skämt utnämnt den tyska staden Hamburg till eCitaros huvudstad. Det är det ena av de två kollektivtrafikföretag som trafikerar Hamburgregionen, VHH, som har beställt eCitaro 95 elbussar från Mercedes, dels i tolvmetersversion, dels i ledbussversion. Leveranserna inleds i år och ska vara fullbordade under första halvan av 2024. VHH har dessutom option på ytterligare 155 eCitaro fram till 2028.

VHH, Verkehrsbetriebe-Hamburg-Holstein, svarar för kollektivtrafiken runt Hamburg medan ett annat företag, Hamburger Hochbahn kör trafiken inne i själva staden. VHH har redan 37 eCitaro i normallång och ledbussversion i trafik. Med den nya ordern får företaget 132 fullelektriska bussar från Mercedes-Benz.

Den nya ordern omfattar 47 normallånga elbussar med tre dörrar och 48 fyradörrars ledbussar. Bussarna har NMC3-batterier på 490 kWh i den kortare versionen och 588 kWh i den längre.

VHH trafikerar 170 linjer, har mer än 2 300 medarbetare och en vagnpark på omkring 670 bussar. Sedan 2020 har företaget endast upphandlar emissionsfria bussar för trafiken i Hamburg.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)