Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportstyrelsen: Svag återhämtning för kollektivtrafiken – osäker framtid för långväga busstrafik

Den långväga busstrafiken har inte återhämtat sig efter pandemin enligt Transportstyrelsen. Foto: Ulo Maasing,.

Resandet med tåg och buss fortsatte minska under 2021. Den långväga busstrafiken har fortfarande inte lyckats återhämtat sig efter pandemin. Det framkommer i en ny rapport från Transportstyrelsens om utvecklingen inom transport-marknaden.

Under pandemin drabbades hela kollektivtrafiken av ett kraftigt minskat resande. Resandet under 2021 återhämtade sig inte, utan fortsatte istället att minska. Inom den långväga busstrafiken minskade resandet med ytterligare tretton procent och inom den regionala kollektivtrafiken med sju procent. Den långväga tågtrafiken ökade något, men marginellt och från väldigt låga nivåer.

Den långväga busstrafiken har enligt Transportstyrelsen än så länge inte visat några tecken på en återhämtning efter pandemin.

– Tvärtom ser vi tecken på att utbudet har minskat ytterligare under 2022. Trots hävda restriktioner och att resandet överlag återgått till nivåerna som var innan pandemin tycks resenärerna inte hitta tillbaka till den långväga busstrafiken, säger Jonathan Sundin, utredare vid Transportstyrelsen.

Taggat som:

1 kommentar »

  1. Det är väl bättre att kommentera 2022 då siffrorna borde finnas. 2021 är ju helt passé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)