Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer socialt från bussföretagen

Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag. Foto: Ulo Maasing.

Branschorganisationen Sveriges Bussföretag ökar sin närvaro i sociala medier. Organisationen startar nu en sida på Linkedin (klicka här). Där kommer Sveriges Bussföretag att informera om nyheter från branschen, sitt påverkansarbete med bland annat länkar till remissvar, debattartiklar med mera. Flera av förbundets medlemmar och branschkollegor är idag redan aktiva på plattformen.

Bussföretagen uppger att syftet med närvaron på Linkedin dels är att hålla en levande dialog med intressenter, dels att sprida information såsom viktiga nyheter från branschen och information om olika event, tipsa om pressmeddelanden, debattartiklar och mycket mer. Målet med sidan är att kommunicera och vara med i debatten om sakfrågorna med våra branschkollegor och att komma ännu närmare våra medlemmar.

– Sociala medier är idag en självklar plattform för våra medlemsföretag och branschen, därför behöver även vi finnas där, vara tillgängliga och informera. Kommunikationen är vårt verktyg för att sprida det goda arbete vi gör inom förbundet, både genom våra förtroendevalda och genom oss tjänstemän. Vi erbjuder redan idag flera uppskattade kanaler som bland annat en välbesökt webbsida, aktivt twitterflöde och flera nyhetsbrev. Att nu lansera en Linkedin sida är en logisk fortsättning, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

I samband med lanseringen kommer Sveriges Bussföretag presentera en serie med miniporträtt av medarbetare på förbundet och vilka frågor de har i fokus i sitt arbete under 2023.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)