Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans kör färdtjänsttaxi

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor kör nu även färdtjänsttaxi. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor kör nu även färdtjänsttaxi. Detta, sedan det nya avtalet för färdtjänsttaxi i Region Stockholm har startat och där Samtrans Omsorgsresor är ny leverantör. Företaget vann i upphandlingen tolv kvotområden, bland annat i Tyresö, Södertälje, Huddinge, Innerstan, Solna, Sollentuna, Järfälla, Danderyd och Täby/Vallentuna.

– Som en leverantör som uteslutande erbjuder omsorgsresor känns det jättebra att nu också vara en del av färdtjänsttaxi i Stockholm. Det är ett naturligt steg för oss. Samtrans ska vara drivande för ökad kvalitet och med fler bolag på marknaden ökar också konkurrensen vilket är positivt för resenärerna. Men det ger också bättre möjlighet för fler resenärer att förflytta sig fritt i samhället genom fler tillgängliga bilar, framför allt i ytterområden, säger Johan Sunnvius, Marknadschef på Samtrans.

Avtalet löper fram till 31 mars 2026, med möjlighet till förlängning med ytterligare ett år.

Samtrans är en del av Nobina Care.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)