Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svealandstrafiken: Elva år med egen bussförarutbildning

Foto: Svealandstrafiken.

För elfte året i rad utbildar nu Svealandstrafiken en egen bussförarutbildning. Den kurs som nu utbildas har fem deltagare. Eleverna har full lön under utbildningstiden och garanterad anställning från dag ett.

Svealandstrafiken har haft bussförarutbildning i egen regi sedan 2012, och sedan starten har över 160 elever utbildats av företagets utbildare. Av dessa har 59 varit kvinnor.

Eleverna på Svealandstrafikens bussförarutbildning får körkortsutbildning till D-behörighet samt Yrkeskompetensbevis (YKB), och efter utbildningen väntar en tillsvidareanställning som bussförare med placering på depån i Västerås eller annan depå om möjlighet finns.

– Likt branschen i stort så ser vi ett växande behov av förare kommande år, och för oss är vår bussförarutbildning en viktig pusselbit för att lyckas knyta till oss rätt kompetens och rätt personer. Att vara bussförare handlar inte bara om att köra buss från en plats till en annan, utan lika mycket om att ta hand om resenärerna och finnas där för dem. Att vara serviceinriktad är enormt viktigt i det här yrket, och genom utbildningen kan vi se till att vi har de bästa förarna bakom ratten, säger Frans Einarsson, utbildningschef på Svealandstrafiken.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)