Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik ändrar sig om tryckta tidtabeller

Västtrafik har beslutat att på nytt sätta upp tidtabeller på hållplatser i Borås stadstrafik. Foto: Eddie Löthman.

Västtrafik har beslutat att åter sätta upp tryckta tidtabeller på busshållplatserna i Borås. Under 2020 tog Västtrafik bort tryckta tidtabeller från hållplatserna i Lerum och Mellerud. Därefter togs tidtabellerna i Mark och Ulricehamn ner och i december 2022 togs de bort i övriga kommuner i Sjuhärad. Men nu kommer de tryckta tidtabellerna tillbaka i Borås.

Västtrafiks syfte med att ta bort tidtabellerna var att värna om miljön genom att minska på tryckt material i kollektivtrafiken och spara på de resurser som krävs för att trycka och sätta upp tidtabellerna.

Nu har försöket utvärderats och Västtrafik har beslutat att på nytt sätta upp tidtabeller på hållplatser i Borås stadstrafik.

– Vi vill att det ska kännas tryggt att resa med Västtrafik och våra resenärers synpunkter är viktiga för oss. Det är tydligt att den tryckta informationen på dessa hållplatser fortfarande fyller en viktig funktion och därför återgår vi till hur det var tidigare, säger Malin Bernhardsson, marknad- och kommunikationschef på Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)