Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxiförarutbildning på Gotland

Pierre Cederberg, medlemsansvarig vid Svenska Taxiförbundet. Foto: Svenska Taxiförbundet.

Arbetsförmedlingen startar arbetsmarknads-utbildning för taxi på Gotland. Utbildningen vänder sig till de som idag är arbetssökande och startar med 24 elever. Taxiföretagen kommer att erbjuda praktik och finns med som stöd i hela utbildnings-processen.

– Att Arbetsförmedlingen nu tagit detta initiativ är mycket glädjande. Vi arbetar för att lyfta frågan om förarbristen inom taxi och med detta steg på vägen blir det enklare för fler att utbilda sig till förare. Och det är genom utbildning vi når kvalitet på blivande taxiförare. Det handlar om taxiförarlegitimation, praktiska övningar, certifiering för serviceresor inom färdtjänst, sjukresor och skolskjuts, säger Pierre Cederberg, medlemsansvarig vid Svenska Taxiförbundet.

Ett samarbete pågår mellan Svenska Taxiförbundet och Trafikverket gällande förarprovet. Vidare är Sveriges Trafikskolors Riksförbund, STR, involverade när det gäller hur deras medlemmar, trafikskolorna, kan kvalificera sig till att bli godkända leverantörer för utbildningen som upphandlas av Arbetsförmedlingen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)