Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans Omsorgsresor och Bergkvarabuss vann på Mälaröarna (uppdaterad version)

Samtrans Omsorgsresor har vunnit trafik för ett trettiotal fordon i Ekerö kommun. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor har vunnit Ekerö kommuns upphandling av skolskjutsar och turbunda resor på Mälaröarna utanför Stockholm. Redan den 15 juni tar Samtrans över uppdraget på ett fyraårigt avtal, varav två år är en option. Samtidigt förlängs Bergkvarabuss avtal med Ekerö kommun.

Uppdraget för Samtranbs omfattar cirka 30 fordon, både personbilar och specialfordon. Samtrans kommer att öronmärka fasta fordon till Ekerö.

– Långa avstånd mellan köruppdragen och en utmanande trafiksituationen i Stockholm är ofrånkomliga faktorer som påverkar punktligheten i vår bransch. När vi nu har möjlighet till fasta fordon inom kommunen har vi också bättre förutsättningar att satsa på ökad punktlighet och leverera trygga och säkra resor till våra resenärer, avslutar Johan Sunnvius, marknadschef på Samtrans.

På tisdagen blev det också klart att Bergkvarabuss får sitt avtal med Ekerö kommun förnyat på lika lång tid, två år plus två optionsår. Det innebär att Bergkvarabuss kommer att fortsätta leverera den trafik som företaget kör idag, omfattande skolskjuts och transporter till daglig verksamhet.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)