Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slutkört för flygbuss Ronneby – Karlskrona

Bergkvarabuss lägger ner flygbusslinjen från Ronneby Airport till Karlskrona. Foto: Bergkvarabuss.

Bergkvarabuss har beslutat att lägga ner flygbusstrafiken mellan Ronneyby Airport och Karlskrona. Företaget har kört linjen sedan 2014 och anslutit till samtliga ankomster och avgångar som SAS flugit till och från Stockholm Arlanda. Den sista turen går den 29 juni och busstrafiken avvecklas när SAS gör sommaruppehåll i sin trafik på Ronneby.

Johan Salomon, Bergkvarabuss: Marknaden har inte återhämtat sig efter pandemin. Foto: Ulo Maasing.

– Vi har drivit linjen på helt kommersiella grunder och det har varit svårt att få ihop ekonomin. Marknaden har inte återhämtat sig efter pandemin när det gäller Flygbussen. Antalet resenärer är på låga nivåer och vi har inte sett någon större ökning under hela 2023. Detta kan jämföras med övriga kommersiella segment hos oss där utvecklingen är helt fantastisk och vi överträffar året innan pandemin, säger Johan Salomon, affärsområdeschef Skola- och charter på Bergkvarabuss.

– Vi hoppas att något annat bolag är intresserade att erbjuda resenärerna marktransport när SAS startar sina flygningar i augusti igen, säger Johan Salomon.

För ett antal år sedan körde Trossö Buss flygbussar mellan Ronneby Airport och Karlskrona.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)