Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny expressbusslinje binder samman Norge, Sverige och Polen

FlixBus startar en ny expressbusslinje från Oslo, via Göteborg och Karlskrona till Krakow i Polen. Arkivbild: Flix.

Den internationella expressbussjätten FlixBus fortsätter att expandera i Norden. Den 3 augusti startar FlixBus en ny linje som binder samman Polen, Sverige och Norge. Den nya linjen går mellan Oslo och Krakow och innebär att ytterligare tre svenska städer läggs till i FlixBus´ svenska linjenät: Karlskrona, Växjö och Värnamo.

Den nya linjen får daglig trafik i vardera riktningen. Linjen går från Oslo via Göteborg, Borås, Jönköping, Värnamo, Växjö och Karlskrona i Sverige samt de polska städerna Gdynia, Sopot, Gdansk, Toruń, Łódź, Katowice till Krakow samt vice versa.

I biljettpriset ingår färja med Stena Line mellan Karlskrona och Gdynia.

– Vi fortsätter att växa. Linjen innebär också att städerna Karlskrona, Växjö, Värnamo, Jönköping och Borås får en direktförbindelse till Oslo, en av våra mest besökta städer, säger Kajsa Ekelund, kommunikationsansvarig på FlixBus i Sverige.

I FlixBus affärsmodell ingår samarbete med lokala busspartners över hela världen som ansvarar för den dagliga driften. Linjen till Polen kommer att trafikeras av Flix polska busspartner E-bus.

Linjen är den andra på kort tid som FlixBus startar mellan Polen och Norden. I veckan startade en helt ny linje från Vasa i Finland, via Åbo, Helsingfors, Tallinn, Riga och Kaunas till Warszawa (klicka här).

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)