Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad försäljning för MAN bussar

MAN ökade sin försäljning av bussar under andra kvartalet. Foto: MAN Truck & Bus.

Busstillverkaren MAN, som liksom Scania ingår i Volkswagenägda Traton, ökade sin orderingång för bussar med 24 procent under andra kvartalet, jämfört med samma tid förra året. Leveranserna ökade ännu kraftigare. Det framgår av Tratons delårsrapport som presenterades på onsdagen.

Under det andra kvartalet fick MAN order på 1 553 bussar, jämfört med 1 250 under fjolårets andra kvartal. Däremot minskade orderingången för latinamerikanska VW Truck and Bus under samma tid med 35 procent, från 1 655 till 1 083 enheter.

MAN:s leveranser av bussar ökade kraftigt under det andra kvartalet, från 994 i fjol till 1 410 i år. Det är en ökning med 42 procent. VW Truck and Bus minskade däremot sina leveranser med43 procent, från 1 666 enheter under fjolårets andra kvartal till 950 i år.

I likhet med Scania särredovisar inte MAN lönsamheten i bussverksamheten. Omsättningen för hela MAN Truck & Bus uppgick dock till 7 036 miljoner euro under det första halvåret (80,6 miljarder SEK), en ökning med 41 procent jämfört med första halvåret förra året. Rörelseresultatet förbättrades med 8,6 procentenheter till 7,7 procent och i absoluta tal med 50 procent till 3,631 miljarder euro (41,6 miljarder SEK). Därmed släpar MAN alltjämt efter sitt koncernsyskon Scania.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)