Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre resultat för taxijätte

Cabonline förbättrar resultatet under det första halvåret. Foto: Cabonline.

Nordens största taxiföretag, Cabonline, förbättrade sitt rörelseresultat under första halvåret. Det framgår av Cabonlines delårsrapport som presenterades på torsdagen. Cabonlines intäkter under det första halvåret ökade med nio procent till 2 922 miljoner kronor trots att det andra kvartalet, april – juni, gav en intäktsminskning med en procent jämfört med fjolåret.

Även halvårsresultatet förbättrades till -32 miljoner kronor vilket kan jämföras med -86 miljoner kronor samma tid förra året.

– Omvärldsläget fortsätter att vara utmanande med höga drivmedelspriser, stigande räntor och fortsatt hög inflation som kan vara volym- och resultatpåverkande, skriver Cabonlines koncernchef Dag Kibsgaard-Petersen i en kommentar till delårsrapporten.

Under 2023 och 2024 kommer Cabonline att etablera en ny boknings- och trafikledningsplattform för alla sina varumärken. Där ingår TaxiKurir, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi, TOPCAB, Norgestaxi, Kovanen och Taxi 4×27 med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Cabonline har cirka 2 600 anslutna åkerier och omkring 5 000 bilar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)