Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis ändrar i ledningen

Keolis Sveriges vd Jan Kilström, till vänster, blir CEO i Keolis Group och får där ansvar för Sverige, Danmark, Nederländerna och Belgien. Mikael Wågberg, till höger, blir tillförordnad vd för Keolis Sverige. Foto: Keolis.

Den internationella kollektivtrafikjätten Keolis Group gör i månadsskiftet stora förändringar i koncernledningen. För Keolis Sverige innebär det att företagets svenske vd Jan Kilström går in i koncernledningen som CEO Continental Europe. Där får han ansvar för Belgien, Danmark, Nederländerna och Sverige. Samtidigt går Mikael Wågberg in som tillförordnad vd för Keolis Sverige där han idag är kommersiell direktör.

Förändringarna i Keolis koncernledning stärker bolaget och innebär bland annat att Keolis internationella verksamhet kan dra fördel av den kunskap som har byggts upp i Sverige under de senaste fem åren.

– Det har varit fem oerhört givande år i Keolis Sverige och jag är glad att jag nu får chansen att bidra till Keolis fortsatta utveckling på andra marknader. Det känns också motiverande att än mer få bidra till att Keolis internationella kompetens och erfarenhet förmedlas till de marknader jag kommer att verka för säger Jan Kilström.

Jan Kilström ersätts av Mikael Wågberg som tillträder som tillförordnad VD för Keolis Sverige. Mikael Wågberg kommer från rollen som kommersiell direktör.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften och glad över förtroendet, och ser fram emot att få fortsätta utveckla Keolis i linje med vår strategiska plan och i dialog med Keolis chefer, medarbetare och huvudmän, säger Mikael Wågberg.

En rad andra förändringar genomförs också i Keolis´ koncerntopp vilket bland annat innebär att Keolis ledningsgrupp kommer att bestå av fem kvinnor och tre män.

På sin franska hemmamarknad får Keolis en rad nya chefer.

Annelise Avril blir CEO för verksamheten i ett antal franska storstäder som Bordeaux, Lille, Lyon och Rennes, likasåför den digitala verksamheten för delad mobilitet samt för cykellösningar där Keolis är engagerat.

Clément Michel får som cEO ansvaret för verksamheten i bland annat Perisregionen. Hans nuvarande arbetsuppgifter som personalcirektör för Keolisgruppen tas över av Lydie Jallier som har rekryterats till Keolis.

Flera andra chefer i koncernledningen får behålla sina uppgifter eller får utvidgat ansvar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)