Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Personuppgifter i biljettapp läckte ut

Läckte. Bild: UL.

Personuppgifter i det biljettsystem som hanterar köp i UL:s app för kollektivtrafiken i Region Uppsala har har läckt ut. På måndagen fick Region Uppsala kännedom om läckan. Regionen uppger att problemet åtgärdades under tisdagen. Regionen har anmält det inträffade till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) eftersom den information som har läckt ut omfattas av dataskyddsförordningen (GDPR).

Enligt regionen har en utomstående person hämtat ut en lista med registrerade kunder i biljettsystemet i UL-appen. Personen har direkt efter upptäckten kontaktat Region Uppsala för att påpeka bristerna i systemet.

De uppgifter som har kunnat hämtas är e-postadresser, mobiltelefonnummer och historik för biljettköp. Däremot har inga uppgifter om lösenord, personnummer, kontonummer eller sjukresebiljetter lagrats i biljettsystemet.

– Vår bedömning är att incidenten är allvarlig eftersom vi värnar om våra kunders integritet. Vi har snabbt kunnat åtgärda IT-systemet, och kommer att fortsätta arbetet med att öka säkerheten, säger Peter Samuelsson, avdelningschef, system och teknik.

I nuläget är det oklart hur många personer som omfattas av det inträffade.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)