Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordsommar över Kvarken

Wasalines Aurora Botnia. Foto: Wasaline.

Rederiet Wasaline, som trafikerar rutten Umeå – Vasa, rapporterar om en stark sommar med en ökning av såväl passagerare som personbilar och bussar. Hittills i år har rederiet transporterat dubbelt så många bussar som samma tid förra året.

Under juli månad reste drygt 67 000 passagerare med Wasaline, en ökning på nästan sju procent jämfört med juli förra året. Jämför man årets första sju månader med samma tid i fjol är ökningen 12,5 procent.

Under juli transporterades också 17 625 personbilar mot drygt 15 000 samma månad förra året. Antalet bussar var 50, jämfört med 39 under juli förra året. Men antalet bussar har mer än fördubblats om man ser till de sju första månaderna i år, jämfört med samma period förra året.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)