Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxivarsel skjuts upp

Nobinaägda Telepass är ett av de företag som Transport har varslat om att ta ut i konflikt. Foto: Lunds kommun.

Transportarbetar-förbundet och Biltrafikens Arbetsgivarförbund (BA) kom på onsdagen överens om att pausa den pågående medlingen mellan parterna. Istället fortsätter parterna med bilaterala samtal. Transport skjuter även på sitt varsel när det gäller blockad med stopp mot nyanställningar inhyrd personal, övertid och mertidsarbete.

Blockaden skulle ha trätt i kraft den 25 augusti. I ett andra steg skulle en strejk som slår hårt mot servicetrafik med specialfordon inledas den 4 september och pågå två dagar i veckan. En sådan strejk skulle så hårt mot bland annat färdtjänst och sjukresor (klicka här). Strejkvarslet berör sex taxibolag på 14 orter.

Om parterna inte kommer överens innan den 4 september bryter såväl blockad- som strejkvarslen ut samtidigt. Medlarna kommer preliminärt att återuppta medlingen den 31 augusti om ingen lösning har nåtts innan dess.

– Vi välkomnar att Transportarbetareförbundet skjuter upp det första varslet till den fjärde september. Nu ligger vårt fokus på att genom konstruktiva förhandlingar med Transportarbetareförbundet sluta ett nytt avtal för taxiförarna i linje med märket, säger Annika Nordin, förhandlingschef Biltrafikens Arbetsgivarförbund.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)