Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förlust för VDL:s bussar

Störningar i leveranskedjorna slår mot VDL:s bussverksamhet. Arkivbild: Ulo Maasing.

Den familjeägda holländska VDL-koncernen rapporterar att dess bussverksamhet är förlustbringande. Omsättningen för VDL:s bussdivision minskade under första halvåret i år med 40 procent medan VDL Groep som helhet ökade omsättningen med 22 procent jämfört med samma period förra året till 3,2 miljarder euro (cirka 38 miljarder kronor). Nettovinsten blev 42 miljoner euro, cirka 500 miljoner kronor.

Omsättningen i VDL:s bussdivision minskade med 40 procent från 251 miljoner euro (knappt tre miljarder kronor) under första halvåret förra året till 153 miljoner euro (cirka 1,8 miljarder kronor) under samma period i år.

Enligt VDL är störningar i leveranskedjorna den viktigaste förklaringen till nedgången eftersom de orsakar stora utmaningar när det gäller leveranser av färdiga bussar. Enligt VDL är bussverksamheten förlustbringande, även om företaget inte redovisar hur stora förlusterna är.

VDL uppger också att företaget kommer att fortsätta att vidareutveckla nya VDL Citea, samtidigt som man ska utvärdera framtiden för turistbussarna. Arbetet med plattformen för den tredje generationens VDL Futura turistbussar kommer gå vidare

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)