Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark turistsommar i Stockholm

Sommarturismen i Stockholm är nu större än innan pandemin. Foto: Ulo Maasing.

Sommarturismen i Stockholm har nu med råge återhämtat sig från pandemin. Både svenska och utländska gästnätter är nu över 2019 års siffror, uppger Visit Stockholm. I juli uppgick antalet gästnätter på hotell, pensionat och camping i Stockholms län till 1,8 miljoner. Det är främst utländska besökare som ökar och i juli stod tyska besökare för den största ökningen.

Det är de utländska gästnätterna som står för ökningen och i juli månad ökade de med 18 procent jämfört med juli 2022. Tappet under pandemin är därmed återhämtat och de utländska gästnätterna är nu tillbaka på 2019 års nivåer. Andelen utländska gästnätter är också större under juli månad jämfört med resten av år 2023.

De största utländska marknaderna under juli var Tyskland följt av USA, Norge och Finland. Sett sedan januari är ordningen i stället USA, Tyskland, Storbritannien och Norge.

Gästnätterna från Tyskland ökar starkt och har stigit med 21 procent jämfört med juli 2022. De amerikanska gästnätterna har ökat med två procent. Även övernattningarna från Norden och övriga Europa ökar. Där är ökningen 12 respektive 18 procent.

De svenska gästnätterna fortsätter däremot att sjunka och minskade med femprocent jämfört med juli månad i fjol. Det är den fjärde månaden i rad som de inhemska gästnätterna backar. Det är ett mönster som går igen i landet som helhet.

Men även om de svenska gästnätterna gått ner senaste tiden så har de i Stockholms län ändå ökat med fem procent jämfört med innan pandemin.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)