Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sveriges bästa bussförare utsedd

Sveriges tre bästa bussförare 2023: 1. B-O Åhrström, från Örnsköldsvik, Byberg & Nordin
2. Konstantin Goryainov, från Östersund, Vy Buss
3. Nedal Moutlak, från Göteborg, Leja Touring. Foto: Sveriges Bussföretag.

B-O Åhrström från Örnsköldsvik från Byberg & Nordin Busstrafik är årets vinnare i Bussförar-SM. På andra plats kom Konstantin Goryainov, från Östersund som kör för Vy Buss. På tredjeplats kom Nedal Moutlak, från Göteborg och som kör för Leja Touring.

Bussförar-SM arrangerades i år för 20:e året i rad. I år deltog 500 förare som skrev det första teoriprovet. till slut återstod 20 finalister som på tisdagen gjorde upp om titeln Årets Bussförare 2023. Tävlingen avgjordes i Arlandastad och finalen omfattade momenten backmoment, manöverprov, service och bemötande, sparsam körning och katastrofövning.

– Stort grattis B-O Åhrström till segern och titeln Årets Bussförare 2023. Nu när vi ska få både tidigare och nya resenärer att återvända till bussen som färdmedel efter pandemin behöver vi alla vässa oss och visa hur bra vi är. Det har därför varit en fröjd att beskåda dagens tävlingar och se hur duktiga alla deltagare har varit. Samtliga finalister är utomordentliga ambassadörer för yrket och för att fler ska vilja och välja att resa klimatsmart, säger Anna Grönlund, branschchef på Sveriges Bussföretag som arrangerade tävlingen i samarbete med flera andra aktörer.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)