Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik värvar cyklister – bjuder på dubbdäck

Västtrafik vill locka bilister att cykla på vintern. Foto: Thomas Harrysson.

Gratis dubbdäck, däckbyte och reflexväst i utbyte mot att man ställer bilen och cyklar tre dagar i veckan under vintern. Det bjuder Västtrafik tillsammans med tolv kommuner i Västra Götaland 305 västsvenskar på. Det hela ingår i Västtrafiks projekt Vintercyklist.

– Förhoppningen med det här är att få fler att upptäcka hur bra det går att cykla även vintertid. Vi hjälper till med rätt utrustning för att uppmuntra fler att vilja ändra beteende och välja cykeln istället för bilen, säger Marie Ringfeldt-Jensen, projektledare på Västtrafik.

Nu söker Västtrafik 305 personer som vill delta i projektet.

De vintercyklister som blir antagna får dubbdäck och däckbyte till sin cykel för att kunna cykla säkrare om det blir halka. För att synas bättre får deltagarna också en reflexväst. I gengäld åtar de sig att cykla minst tre dagar i veckan. Genom att i en app rapportera hur vinterväghållningen i sin kommun fungerar ska de även hjälpa andra cyklister och gångtrafikanter.

– Det här kan vara ett bra tillfälle att testa en ny vana, att få en rejäl dos vardagsmotion samtidigt som man bidrar till att minska sina utsläpp när man reser, säger Marie Ringfeldt-Jensen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)