Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

60 000 Crossway från Iveco Bus

Iveco Crossway har nu tillverkats i 60 000 exemplar. I somras lanserades en batteridriven version av bussen, Crossway Elec. Foto: Ulo Maasing.

Busstillverkaren Iveco Bus, som i Sverige representeras av Wetlandia, har nu tillverkat mer än 60000 exemplar av sin storsäljande bussmodell Crossway. Modellen lanserades 2006 och har sedan dess utvecklats i flera olika versioner och med olika drivlinor, senast en fullelektrisk.

Idag finns Crossway i fyra längder: 10,8, 12, 13 och 15,5 meter samt med biogasdrift, hybriddrift och även eldrift. Det var vid ett stort evenemang utanför Paris i somras som Iveco Bus presenterade batteriversionen av modellen, Crossway Elec. Det skedde i samband med att Iveco Bus då närmast bjöd på ett fyrverkeri av nya elbussar.

Den buss som Iveco då visade var en tretton meter lång lågentrébuss med batteridrift, främst avsedd för stads- och förortstrafik, alltså en klass I-buss. Nästa år kommer den eldrivna Crossway även i klass II-utförande. Läs mer om batteriversionen av Crossway och Ivecos elbussutbud genom att klicka här!

Crossway tillverkas vid Iveco Bus tjeckiska fabrik i Vysoke Myto. Fabriken är Europas största bussfabrik.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)