Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz elbussar till Motala och Västervik

Mårten Hasselberg, Teknisk chef på Connect Bus Sverige och Claes Forsberg, säljare på Daimler Buses Sverige efter avtalet om femton Mercedes-Benz eCitaro till Connect Bus Sverige. Foto: Daimler Buses Sverige.

Connect Bus Sverige beställer tolv Mercedes-Benz eCitaro elbussar för trafik i Motala samt ytterligare tre till trafiken i Västervik. Leverans ska ske nästa år. I somras rullade den 1000:e eCitaron ut från fabriken. Mercedes-Benz Citaro med olika drivlinor har nu tillverkats i närmare 60 000 exemplar.

De bussar som Connect Bus Sverige har beställt är utrustade med den senaste batterigenerationen NMC3 som kan fås med upp till 588 kWh kapacitet i tolvmetersversionen.

Bussarna är bland annat utrustade med digitala backspeglar, däcktrycksövervakning samt automatisk väjnings- och bromsassistent. Andra säkerhetssystem är aktiva stötdämpare och extra frontkollisionsskydd för föraren.

– Det som gjorde att valet föll på eCitaro för leveranser i just Motala och Västervik, förutom säkerheten, var främst den nya typen av batterier med högre kapacitet än många andra konkurrenter. Räckvidd och driftsäkerhet är kritiskt för en bra resenärsupplevelse, säger Jonas Kempe, vd för Connect Bus Sverige.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)