Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus fortsätter global expansion

FlixBus startar i dagarna trafik i Chile. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus fortsätter sin globala expansion. Den femte oktober startar FlixBus expresdsbusstrafik i Chile i Sydamerika med tre nya linjer. Chile blir därmed FlixBus´fyrtioandra marknad.

De tre linjerna utgår samtliga från huvudstaden Santiago de Chile oxch går därifrån till San Antonio, sydväst om huvudstaden, Vina del Mar, nordväst om Santiago samt till Coquimbo, längst i norr det mycket långa landet.

Under de kommande månaderna planerar Flix att bygga ut linjenätet ytterligare. I likhet med övriga marknader kommer trafiken att köras av Flix´ lokala busspartners.

– Det finns en efterfrågan på hållbara och prisvärda resor i landet som vi hoppas kunna tillfredsställa. Vår expansion till Chile markerar en spännande milstolpe i vår tillväxtresa. Vi ser fram emot att skapa minnesvärda upplevelser för våra kunder och bidra till att främja turismen i landet, säger André Schwämmlein, VD och medgrundare på Flix.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)