Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt busslinjenät i Kristinehamn

Kristinehamn får ett nytt linjenät i december. Foto: Värmlandstrafik.

I samband med kollektivtrafikens tidtabellskifte den 10 december får Kristinehamn ett nytt busslinjenät med fem linjer och dessutom två linjer med anropsstyrd trafik. Helgtrafiken fördubblas, söndagstrafik införs och de nya linjerna innebär att det kommer att gå snabbare att resa med buss i Kristinehamn.

De nya linjerna har utformats efter antal resande och det resandepotential som finns i Kristinehamn. För att det nya linjenätet ska bli verklighet bygger nu också Kristinehamns kommun ett flertal nya hållplatser.

– Den trafik som körs idag har sett likadan ut under väldigt många år, samtidigt har Kristinehamn och resmönstren här förändrats. Det nya linjenätet kommer att bättre matcha de behov som finns idag, förklarar Mathias Lindgren, som är tätortstrafikchef på Värmlandstrafik.

På vardagarna kör busstrafiken en timme längre än idag men i övrigt är utbudet på vardagar i stort sett likadant som idag. Många korta linjer har i det nya linjenätet slgits samman till färre men längre linjer vilket minskar behovet för resenärerna att byta buss. Från flera områden kommer det också att bli kortare restider till och från centrum. Lördagstrafiken fördubblas och söndagstrafik införs för första gången i Kristinehamn.

Linjerna har också fått nya nummer.

Kristinehamns nya busslinjenät. Karta: Värmlandstrafik.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)