Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norrbotten fortsätter med flygbilar

Region Norrbotten fortsätter att satsa på flygbolag.

Det ska även i fortsättningen bli möjligt att ta flygbil till och från flyget i Norrbotten. Under några år har Region Norrbotten varit med och finansierat ett flygbilsprojekt för att underlätta transporter till Luleå flygplats från kommuner i regionen som saknar flygplats. Tjänsten har visat sig vara mycket populär.

Enligt regionen har resandet utvecklats kraftigt och trafiken har varit till stor nytta för både boende och besökare.

Flygbilsavtalen löper ut vid årsskiftet men kommunerna vill ha en fortsättning av trafiken, något som Trafikverket är berett att fortsätta att bidra till under 2024 och 2025. Men regionen har inte avsatt några pengar för budgeten nästa år.

Nu väntas politikerna i den regionala utvecklingsnämnden att på tisdagen föreslå att budgeten för 2024 utökas med 4,1 miljoner så att flygbilarna kan fortsätta att rulla.

Förutom Luleå flygplats kör flygbilarna även till Arvidsjaurs flygplats på sammanlagt sju linjer. Kunderna måste boka sin resa tidigast två veckor innan och senast klockan 17 dagen innan resdagen.

Biljettpriserna varierar, beroende på vilken busstation resenären åker från eller till. Exempelvis kostar en resa mellan Haparanda och Luleå flygplats 350 kronor för vuxna och 700 kronor för en familj.

Flygbilens tider är anpassade för avgångar till Stockholm Arlanda, vardagar vid 07-tiden och vid 19-tiden. Under helger är tiderna anpassade till en förmiddagsavgång och en kvällsavgång. För flyg från Stockholm Arlanda finns en förmiddags- och en kvällstur både vardagar och helger.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)