Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Traveller Buss kör tunnelbanebyggare

Den nya T-banestationen Hagastaden i Stockholm byggs med hjälp av Traveller Buss.

Traveller Buss, som ingår i samma koncern som Bergkvarabuss, har fått i uppdrag av byggföretaget NCC att köra interna personaltransporter vid utbyggnaden av den nya tunnelbanelinjen från Odenplan i Stockholm till Arenastaden i Solna. Travellers uppdrag avser personaltransporter inom det stora projektet Station Hagastaden med tillhörande entreprenadarbeten Uppdraget inleds den här månaden och väntas pågå till slutet av 2025.

– Att uppföra en helt ny station ställer stora krav på många delar. En viktig del är att det ska fungera smidigt och enkelt med transporter för oss i personalen till och från de olika arbetsplatserna på området, säger Leif Ohlson som är NCC:s produktionschef.

Station Hagastaden byggs 20 meter under markytan och får fyra entréer. Fullt utbyggd kommer Hagastaden att ha totalt 6 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser, inklusive Krolinska universitetssjukhuset och Karolinska institutet. Stationen beräknas öppna 2028.

– Vårt strategiska läge i Länna med uppställningsplatser och toppmodern verkstad samt vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete gör att vi är väl rustade för uppdraget, säger Johan Salomon, affärsområdeschef, skola- och beställningstrafik på Traveller Buss.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)