Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre för hotellen i oktober

Det gick överraskande bra för hotellen under oktober. Foto: Ulo Maasing.

Det gick överraskande bra för de svenska hotellen i oktober. Antalet sålda hotellrum ökade med 3,1 procent i jämförelse med oktober förra året. Men på besöksnäringens organisation Visita finns en oro inför nästa år.

– Trots stigande inflation och höjda räntor är det överraskande att i synnerhet den privata efterfrågan på hotellmarknaden håller emot så bra, säger Thomas Jakobsson, chefsekonom på besöksnäringens organisation Visita.

Han oroar sig dock för 2024.

– Trots en rekordsommar för hotellen och en bra oktober råder det stor osäkerhet inför nästa år. Företagen brottas fortsatt med kraftigt ökade kostnader. Ett oroligt omvärldsläge, ökade inköpspriser, kraftigt höjda hyror, höjda skatter och arbetsgivaravgifter samt en förväntad inbromsning av efterfrågan gör att vi med oro ser på den ekonomiska framtiden, äger Thomas Jakobsson.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)