Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tuffare än väntat i Värmland

Värmlandstrafiks ekonomi är hårt pressad. Foto: Värmlandstrafik.

En tuff ekonomisk situation tvingar Värmlandstrafik att höja sina biljettpriser mer än man tidigare planerat. Detta trots att resandet med kollektivtrafiken i Värmland nu är uppe i nästan samma nivå som innan pandemin. På tisdagen beslutade politikerna i Region Värmlands kollektivtrafiknämnd att föreslå regionfullmäktige att höja Värmlandstrafiks priser med i genomsnitt 8,5 procent istället för tidigare planerade tre procent. Höjningen ska börja gälla senast den 12 februari.

Trots att resandet med Värmlandstrafik ökar stadigt och nu är uppe i nästan samma nivåer som innan pandemin är Värmlandstrafiks ekonomi hårt pressad på grund av inflation och höga trafikindex. Prognosen nu är att Värmlandstrafik missar budgeten med 110 miljoner kronor i år.

Exakt hur prishöjningen ska slå när det gäller olika biljetter beslutas först sedan regionfullmäktige har klubbat prishöjningen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)