Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare dömd efter allvarlig olycka

Vid olyckan gick dubbeldäckaren av vägen och välte. Foto: Polisen.

Föraren av en dubbeldäckare som gick i trafik för Skånetrafiken och kraschade på E22 utanför Hörby har av Lunds tingsrätt dömts till 9 000 kronor i dagsböter. Domstolen anser att föraren gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik och vållande av kroppsskada. Vid olyckan gick dubbeldäckaren av vägen, välte och la sig på högra sidan.

Vid olyckan skadades fyra passagerare allvarligt, varav en livshotande. Han överlevde dock. Ombord på bussen fanns 22 passagerare.

Olyckan inträffade strax före klockan sex på morgonen den 3 februari. Vid olyckstillfället var det mörkt, snöigt och blåsigt. SMHI hade också utfärdat gul vädervarning.

Enligt polisutredningen körde föraren 88 kilometer i timmen vid olyckstillfället. Det är under den tillåtna hastighetsgränsen, men tingsrätten anser att hastigheten ändå var för hög med tanke på förhållandena. Domstolen anser att föraren brast i omsorg och aktsamhet genom att inte anpassa hastigheten.

Åklagaren hade också yrkat på villkorlig dom, men domstolen valde att döma den 54-årige bussföraren till 9 000 kronor i dagsböter.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Må den som är utan skuld kasta första stenen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)