Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler upplänningar har förtroende för kollektivtrafiken

Fler känner sig trygga när de reser med UL i Region Uppsala. Foto: Ulo Maasing.

Fler upplänningar tycker att det är tryggt och enkelt att resa med kollektivtrafiken i Region Uppsala. Hälften är positiva till UL, som svarar för kollektivtrafiken i regionen. Och åtta av tio anser att UL är väl tillgängligt för deras resbehov. Det framgår av UL:s årliga marknadsun-dersökning. Undersökningen visar också att UL återhämtar sig väl efter pandemin och att 54 procent starkt skulle rekommenderar andra att resa med UL.

Undersökningen genomfördes i form av webbintervjuer med 1 090 slumpmässigt utvalda personer från två internetpaneler och Spar, Statens personadressregister, i åldern 14- 80 år och boende i Uppsala län.

– Marknadsundersökningen är ett viktigt hjälpmedel för att se att våra åtgärder ger resultat och vad som behöver göras framöver. Våra leveranser av trafik behöver bli ännu mer tillförlitliga och jag är övertygad om att ännu fler vill resa med oss när vi inför en förenklad biljett- och prismodell i januari och tar bort zonerna, säger Karin Svingby, trafikdirektör i Region Uppsala.

Av de svarande är 52 procent positiva till Region Uppsalas trafikföretag UL, en kurva som pekat stadigt uppåt de senaste åren. Över 66 procent tycker att det är enkelt att köpa biljett, hitta vilket tåg eller buss man ska välja för sin resa och att hitta avgångstider.

Den upplevda tryggheten har ökat med tre procentenheter från 63 procent 2022 till 66 procent i år. Minst trygga är känner sig åldersgrupperna 50- 64 år och 65- 80 år. Av dem ger 63 respektive 64 procent höga värden på frågorna om trygghet. Mest trygga är ungdomar mellan 14- 19 år, av dem uppger 74 procent att de känner sig trygga med UL.

Klicka här för att ta del av undersökningen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)