Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busstillverkaren Mellor får nya ägare

Busstillverkaren Mellor, som bland annat tillverkar elbussen Sigma i en rad versioner, har fått nya ägare. Arkivbild: Ulo Maasing.

Den brittiska busstillverkaren Mellor, som även haft framgångar i Sverige med sin elbuss Sigma, har fått nya ägare. Det är Guido Dumarey och Dumarey Group, med huvudkontor i Belgien som har förvärvat Mellor och flera andra företag som tidigare ägdes av det brittiska holdingbolaget WN V-Tech Holdings sedan holdingbolaget i november hamnat i ekonomiska svårigheter.

I en information till bland annat Mellors samarbetspartners skriver Dumarey Groups koncernchef Guido Dumarey att han ”framgångsrikt har slutfört förvärvet av Mellor och en rad andra företag som ägdes av WN V-Tech Holdings.

Verksamheten i dessa bolag kommer att integreras i nya affärsenheter med Woodall Nicholson som ett nyetablerat holdingbolag.

Guido Dumarey köper Mellor.

I Sverige är Dumarey Group tämligen okänt, men företaget är en betydande aktör när det gäller produktion av specialfordon och har verksamhet samt dotterbolag i Belgien, Frankrike, Italien, Kina och Storbritannien. Företaget startade sin verksamhet för 40 år sedan och kommer efter förvärvet av Mellor och de övriga företagen att i början av nästa år sysselsätta omkring 3 000 medarbetare.

Dumarey Group är ett familjeföretag, helägt av familjen Dumarey.

– Sedan 2009 har vi haft vårt fokus på fordonsindustrin och där arbetat med utveckling och produktion av automatiska rivlinor, injektorer, svänghjul, system för återvinning av kinetisk energi och applikationer för elektromobilitet, skriver Guido Dumarey och fortsätter:

– Ytterligare ett starkt fokus ligger på konstruktion av motorer och styrenheter. Vi satsar hårt på utveckling av vätgaslösningar för drivlinor, exempelvis förbränningsmotorer som drivs med vätgas. Det utvecklingsarbetet kommer också att vara av strategisk betydelse för företagsgruppen Woodall Nicholson.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)