Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fogmaker köper finskt företag

Fogmaker är specialiserat på att släcka bränder i motorrum och andra slutna utrymmen. Foto: Ulo Maasing.

Svenska Fogmaker International som levererar brandskyddsystem för motorrum och andra slutna utrymmen, har den 1 december förvärvat inkråmet i det finska företaget Siveb Oy. Siveb Oy:s tillgångar och medarbetare kommer att fortsätta i Fogmakers finska dotterbolag, Fogmaker Finland Oy. Företaget uppger att förvärvet är en viktig milstolpe för att stärka Fogmaker Internationals position på den finska marknaden.

– Vi är mycket entusiastiska över förvärvet och de utvidgade möjligheterna det ger Fogmaker International. Förvärvet representerar ett betydande steg mot att förverkliga vår vision om att skapa säkrare miljöer världen över, säger Lars Alrutz, vd för Fogmaker International.

Fogmaker International är ett dotterbolag till Dacke Industri sedan 2022. Företaget är en ledande leverantör av brandskyddssystem för motorutrymmen och andra slutna utrymmen med vattenbaserad dimma under högtryck. Huvudkontor ligger i i Växjö och företaget har cirka 100 anställda och en årlig omsättning på cirka 400 miljoner kronor.

Dacke Industri ägs sedan januari 2016 av Nordstjernan.

Klicka här för att läsa mer om Fogmaker och se en demonstration av en brand i ett motorrum.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)