Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora turismpriset till Lappland

Naila Sher och Jonas Gejke från Aurora Safaris som vann Stora turismpriset 2023. Foto: Peter Jönsson.

Det norrländska företaget Aurora Safaris har utsetts till vinnare av Stora Turismpriset 2023. Företaget är den 30:e mottagaren av priset som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Prisutdelningen ägde rum på onsdagskvällen med en ceremoni på Münchenbryggeriet i Stockholm. Priset delades ut av den första vinnaren av Stora Turismpriset, Yngve Bergqvist, grundare av Ishotell.

Aurora Safaris har ett brett utbud av arktiska natur- och kulturupplevelser.

Motiveringen till priset lyder: ”På ett innovativt och hållbart sätt erbjuder Aurora Safaris arktiska upplevelser som sätter Sverige på världskartan. På ett extraordinärt sätt har de fått med sig hela bygden i en gemensam utvecklingsresa med många vinnare. De är en sann förebild och inspiration för andra företag.”

– Aurora Safaris har skapat ett innovativt och framgångsrikt koncept där de inte bara utvecklat sitt eget företag utan aktivt arbetat för att lyfta hela platsen de verkar på. De skapar förutsättningar till en levande landsbygd där Råne Älvdal är en plats som bibehåller och attraherar nya invånare att bo, leva och verka på. Det gör dem till värdiga vinnare av Stora turismpriset 2023, säger Katrien Vanhaverbeke, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

För att kunna vinna Stora Turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet.

Idén om Aurora Safari camp ”en Arctic glamp-site” växte fram i slutet av nittiotalet när Fredrik Broman och Jonas Gejke arbetade i Kenya under några år inom safaribranschen. Lägret i Lappland etablerades av Fredrik Broman 2013. Jonas Gejke kom till verksamheten 2017 och 2022 tog hans och Naila Sher över verksamheten.

Här är listan på alla nominerade till Stora Turismpriset 2023:

Aurora Safaris, Norrbotten; Hernö Gin, Västerbotten; Åre Destination, Jämtland Härjedalen; Wild River, Västernorrland; Vildriket, Gävleborg; Äventyrsgruvan Tuna Hästberg, Dalarna, Alma Löv Museum, Värmland, Matresan, Örebro län; The Steam Hotel, Västmanland; Noors Slott, Uppsala län; K-märkt, Stockholms län; Södermanlands museum, Södermanland; Borkhult Lapphem, Östergötland; Körsbärsgården, Gotland; Trakt Forest Hotel, Jönköpings län, Dalslands aktiviteter, Västra Götaland, Strömma Farmlodge, Halland; Huseby Bruk, Kronoberg; Böda Sand Beach Resort, Kalmar län; Sweden Rock Festival, Blekinge; Österlen Spring Trail, Skåne.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)