Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordorder till Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag

New York City trafikföretag MTA har lagt en rekordorder hos Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Prevost. Bild: Prevost.

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Prevost har vunnit sin största order någonsin. Det är staden New Yorks kollektivtrafikbolag Metropolitan Transportation Authority, MTA, som har lagt en order på totalt 381 bussar hos Prevost. Av orden utgör 250 fasta beställningar. Övriga 131 är en option. De 250 bussarna i den fasta ordern ska levereras under 2025 och 2026.

Ordern från New York innebär att Prevost måste utöka sin personalstyrka vid fabriken i Sainte-Claire i Kanada med omkring 100 anställda. Ordern gäller vad som i USA kallas motorcoaches, bussar som är byggda för regiontrafik, långfärdstrafik och turisttrafik. MTA använder sådana bussar på en mängd linjer, främst mellan New York Citys ytterområden och förorter samt Manhattan.

– Denna historiska order från Nordamerikas största kollektivtrafikföretag är utmärkta nyheter för Prevost. Den kommer att stärka vår ledande ställning på den nordamerikanska marknaden samtidigt som den skapar arbetstillfällen i vår region. Ordern kommer dessutom alldeles innan vi inleder vårt 100-årsjubileum 2024, säger François Tremblay, vd för Prevost.

– Vi är djupt stolta och tacksamma för MTA:s fortsatta förtroende för vårt team genom att lägga den största ordern i Prevosts historia, kommenterar Volvo Bussars vd Anna Westerberg.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)